Använd HTML-mall för e-postutskicken

Under Butikinställningar >  E-post & Meddelanden kommer du åt de e-postmeddelanden som skickas ut till dina kunder gällande beställningar, leveranser mm.

När du skapar en shop så har du redan färdigskrivna mallar som används, dessa använder information om ordrar och liknande och skickar meddelandet i ren text.

Men om du vill skapa snyggare utskick som passar ihop med ditt varumärke kan du göra detta genom att använda html-mallen.

I denna guide visar vi grunderna för hur man kan använda en html-mall och lägger in sin logotyp i utskicket.

1. Öppna fältet för HTML-mallen

Gå in under [Inställningar] och [E-post & Meddelanden] och öppna det meddelande som du vill ändra. Du får då upp en pop-up som visar den mall som används längst upp. Under denna finns en check-box "Använd HTML mall". Klicka i denna ruta, du får då upp ett nytt fält som du kan lägga in html kod i.

2. Lägg upp en mall

Lägg in en html mall. Det enklaste kan vara att hitta en att börja ifrån, här finns en hel del referenser på för html-mail-mallar: Top 25 Free Mobile Friendly & Responsive HTML Email Templates 2017

Rekommendationen är att börja med en mall som är rätt så enkel om du inte har mycket vana från att jobba i html, eftersom du behöver lägga till/länka in din egna information från Pandan. Självklart kan du skapa din mall helt från grunden också.

I exemplet valdes en mall från Zen-flat, eftersom de hade en enkel layout.

Här finns mallen som används i detta exempel

Öppna filen i en text editor och kopiera innehållet. Klistra in det i fältet för html-mall i PandaCommerce.

3. Lägg in ditt innehåll i e-postet

För att få till e-postet på ett enkelt sätt, kopierar vi den text-mall som användes innan vi klickade i rutan "Använd HTML mall". Detta genom att markera allt i detta fält och scrolla ner till området som finns till för just innehållet för mailet.

På raden där det står "" kopierar du in innehållet. Ta sedan bort raden

Självklart kan du lägga in ditt innehåll utan att använda den mall som användes innan, i vår dokumentation har du mer information.

4. Lägg till radbrytningar, taggen br

HTML koden kräver att du använder små taggar för att förklara att du vill få radbrytningar. Så för att få till ett snyggt email, lägg till taggen med br efter varje rad. Och två i det fall du vill ha en tom rad emellan. Tryck på spara.


5. Lägg till din logo

För att lägga till en logo kan du länka till din logo som du lagt till i temat för din shop. Gå in på din webbshop och kopiera bildadressen.

Gå tillbaka till [Inställningar] och [E-post & Meddelanden] och det meddelande som du jobbar på. Leta sedan upp taggen i meddelandet för logon och klistra in det kopierade bildadressen, istället för att använda den url som finns där nu.

Kom ihåg att också ändra på texten i footern om du använder mallen i exemplet.

Tryck på spara. Och testa att lägga en order, den ska nu använda den mall som du gjort.


Har du problem att komma igång eller har du andra frågor? Skriv till oss på support@pandacommerce.net

Redo att se vad PandaCommerce kan göra för ditt företag?

Skapa konto