Hur PandaCommerce föddes

Det finns redan en uppsjö utav e-handelsplattformar att välja mellan på nätet. Men låt oss berätta om hur PandaCommerce föddes.

Det var en gång... I ett land långt bort (kina för att vara exakt) – en webbutvecklare som hette Fredrik.

Han hade, precis som du, en grym idé om att sälja coola produkter på nätet, men trots att han var en webbutvecklare så ville han inte lägga ner tiden att bygga en webbshop från scratch eller hantera en egen server. Så han bestämda sig för att göra det enda rätta – och började leta efter en hostad e-handelslösning.

Som Svensk, började Fredrik med att leta efter svenska e-handelslösningar. De flesta kunde han inte ens prova på utan att prata med en säljare.
Fredrik tyckte att det var jobbigt att behöva tvingas gå genom jobbiga säljare och han började att känna sig frustrerad. Han fortsatte i sitt letande, provade många system, men de flesta var väldigt begränsade och såg ut att vara skapade i slutet av 90-talet för att aldrig uppdateras igen.

Till slut tittade Fredrik på utländska lösningar och hittade lösningar som var lätta att använda, moderna och framförallt flexibla.
Perfekt!
Tänkte han och satte igång direkt. Men han insåg snabbt att Svenskarnas behov ser väldigt annorlunda ut för sina webshoppar.

Något som är viktigt för Svenskar är språkstöd och att kunna ta betalt på lite olika sätt, bra stöd för Svensk e-handel fanns inte hos dom utlänska bolagen helt enkelt.

En annan viktig del som Fredrik insåg var att han ville använda Svenska väletablerade säljkanaler såsom Tradera, Fyndiq och CDON. Dessutom ville han kunna frakta saker genom att använda Svenska logistikbolag som Unifaun. Men han insåg också snart att det kan vara jobbigt att ha ett eget lager i vardagsrummet, speciellt när man har fru och barn, så varför inte sälja direkt från leverantörer genom dropshipping eller låta 3PL-företag hantera lager och logistik åt dig, det är smart! 

Så omkring tre år och några tusen kaffekoppar senare, 2013 närmare bestämt, hade Fredrik släppt första versionen av PandaCommerce, döpt efter Kinas nationaldjur!

Redo att se vad PandaCommerce kan göra för ditt företag?

Skapa konto